Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

De belangrijkste vraag die je moet stellen als je met een dieet begint, is: "Waar moet ik op letten?" Je moet jezelf afvragen wat voor soort voedsel je helpt om af te vallen en met wat voor soort voedsel je dik blijft. Een ketogeen dieet is de naam voor een dieet dat bestaat uit het gebruik van eiwitten en vetten als uw belangrijkste energiebron. Als je het vet dat je uit je lichaam haalt verbrandt, zorgt dit voor een vermindering van de hoeveelheid vetcellen in je lichaam. Dit betekent dat je lichaam vet verbrandt in plaats van suiker om energie te produceren.

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Een ketogeen dieet werkt het beste als u zich concentreert op het hebben van hoogwaardige eiwitten en hoogwaardige vetten in uw dieet. Veel mensen raken hierdoor in de war, omdat hoogwaardige vetten en eiwitten niet zo duur of moeilijk te vinden zijn. Vetten worden goede vetten genoemd omdat ze zuurstof naar uw cellen transporteren en ook helpen uw cellen tegen beschadiging te beschermen. Het is dus ook belangrijk om veel vet in uw dieet te hebben.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan vezelrijk voedsel in hun dieet te hebben. Maar als u te veel vezels heeft, kunt u een opgeblazen gevoel krijgen en uw stofwisseling vertragen. Dit zorgt ervoor dat u meer gaat eten om de effecten van overvol zijn tegen te gaan. Meer eten helpt je lichaam echter niet om vet te verbranden en het houdt dat vet juist vast. Zorg er dus in plaats daarvan voor dat u de juiste balans vindt tussen uw dieet en hoe actief u bent.

Als je een couch potato bent, wil je misschien een matige activiteit overwegen. Het is belangrijk om actief te zijn, maar het mag geen intensieve training zijn. Licht joggen, wandelen, wandelen, zwemmen, tennissen, fietsen, dansen en zelfs tuinieren kunnen allemaal geweldige activiteiten zijn om calorie├źn te verbranden. Zorg er wel voor dat je jezelf niet zo erg opbrandt dat je niet meer terug kunt naar je normale dieet. Het is mogelijk om een ketogeen dieet te volgen dat uit tonnen eiwitten bestaat, maar als je dat te veel doet, vertraag je je stofwisseling.

Als u een hardloper of een beginner bent, moet u het rustig aan doen en minder koolhydraten gebruiken totdat u in vorm bent. Je kunt verwachten dat je wat vet verliest als je begint te groeien. U kunt in het begin zelfs ketose ervaren, maar dit is iets natuurlijks. Wanneer u uw streefgewicht heeft bereikt, wilt u waarschijnlijk weer meer koolhydraten eten om aan te vullen wat u bent kwijtgeraakt.

Zoals je kunt zien, is er geen "perfect" antwoord op hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Het is een persoonlijke keuze die van veel factoren afhangt, zoals uw huidige gezondheidstoestand, hoe streng u met uw dieet wilt omgaan en wat u de rest van uw leven van plan bent te eten. Sommige mensen gaan graag terug naar hun normale dieet nadat ze hun dieet hebben voltooid. Anderen geven de voorkeur aan een beperkt dieet en gaan later in hun leven terug naar ketose. Je lichaam bepaalt hoe je eet en wat voor soort voedsel je moet eten, dus je moet er bovenop blijven en regelmatig je voortgang volgen.

Klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=CVsjDf55ktA